Libre Hosting

Het internet als een gratis en open ruimte staat elke dag onder druk. Greenhost ziet het internet als een platform voor toegankelijke informatie, samenwerkingsverbanden en het vormen en uiten van meningen. Dit is waarom het belangrijk is dat de gedistribueerde origine van het internet en de data en privacy van individuele gebruikers beschermd moet worden.

Door het delen van kennis, het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden, en met het ontwikkelen van open source programma’s dragen wij actief bij aan project die gaan over digitale veiligheid en mensenrechten.

Rapid Response Diensten

Organisaties, activisten, journalisten en andere mensenrechtenbeschermers kunnen digitaal aangevallen worden. Als deze aanvallen gericht zijn op hostingdiensten dan kan het Greenhost Rapid Response team u assisteren.

Als uw website regelmatig wordt aangevallen en u bent een journalist, activist of maakt deel uit van een NGO, non-profit organisatie of onderzoeksinstituut dan kan het Rapid Response Fonds misschien een uitkomst bieden. Het Rapid Response Fonds heeft als doel om goede digitale noodhulp te bieden om digitale dreigingen snel en volledig op te lossen. Deze dienst is begonnen door het Open Technology Fonds (OTF) en Greenhost is één van de dienstverleners.

Vanwege de aard van de financiering is hulp alleen mogelijk wanneer er een duidelijk tijdsgevoelig noodgeval plaatsvindt waar de aanvragers korte termijn hulp bij nodig hebben.

Totem

Totem is een online leerplatform voor journalisten, activisten en mensenrechtenverdedigers dat in een veilige online schoolomgeving educatieve cursussen aanbiedt over digitale veiligheid, privacy en gerelateerde tools & tactieken. Daarnaast wordt het ook ontwikkeld om digitale veiligheidstrainers voor, tijdens en na "off-line" trainings te assisteren.

Het Totem platform is door Greenhost en Free Press Unlimited gebouwd met de open source edX software. Het platform is zorgvuldig ontwikkeld om zo veilig mogelijk te zijn en privacy in het oog te houden. Dit wordt gedaan door minimaal data te verzamelen over de gebruikers. Ook is er veilige en moderne encryptie gebruikt zodat er niet meegeluisterd kan worden. Totem is ontwikkeld met hulp van de Internet Freedom community.

OpenAppStack

Vandaag de dag gaat de installatie van veel vrije open source tools en diensten uit de Internet Freedom community ervan uit dat je installeert op bare-bone Linux servers. Daarnaast heb je vaak een hoop technische kennis en tijd nodig om de software te installeren en onderhouden.

Het doel van OpenAppStack is om deze applicaties volledig automatisch op te kunnen zetten, met weinig technische kennis.

Met OpenAppStack kan een gebruiker zelf selecteren welke diensten een organisatie nodig heeft en deze in enkele seconden deze opzetten op een eigen server. Updates worden automatisch geïnstalleerd, waardoor de ervaring en veiligheid niet af doen aan soortgelijke applicaties die door andere bedrijven op hun servers worden beheerd.

Om te beginnen biedt OpenAppStack de meest populaire services aan, zoals het delen van bestanden en agenda's, interne chat, videobellen en online documentverwerking.

eclips.is

Wanneer er wordt gewerkt met gevoelige informatie is het niet altijd verstand om op hardware te vertrouwen die gemaakt is door grote bedrijven zoals Amazon, Azure of Digital Ocean. Kies in plaats daarvan voor een product wat toegankelijk is, goede support heeft en dat op maat gemaakt is voor wat u nodig heeft.

eclips.is is een gratis en klein platform dat een makkelijk toegankelijke infrastructuur aanbiedt waarmee ontwikkelaars virtuele servers kunnen gebruiken.

Dit betekent dat u uw eigen (versleutelde) mail-, chat- en video-diensten kunt deployen over de hele wereld. U kunt natuurlijk ook uw eigen applicaties op het platform bouwen. Meer informatie over dit platform kan gevonden worden op https://eclips.is

Als u wel interesse hebt in eclips.is, maar niet aan een humanitair project werkt is dat geen probleem. U kunt in plaats daarvan een Greenhost VPS afnemen!

Panoramix

Het internet is ontwikkeld zonder anonimiteit daarbij in te beschouwing te nemen. Het is daarom altijd mogelijk om informatiestromen terug naar de bron te traceren, tenzij er speciale maatregelen genomen zijn. Het voornaamste doel van PANORAMIX is om privacy te bieden met behulp van mix-netwerken.

Een mix-netwerk is een netwerk van servers die berichten ontvangen van meerdere afzenders, deze door elkaar heen mixen en dan doorsturen naar de uiteindelijke bestemming. Op deze manier kan een mix-netwerk een krachtige manier zijn om te communiceren als privacy en anonimiteit noodzakelijk zijn. Het voornaamste doel van PANORAMIX is het ontwikkelen van een uitgebreide infrastructuur voor mix-netwerken die gebruikt kan worden voor allerlei doelen.